GENLEŞME TANKI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

GENLEŞME TANKI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Sıvı yakıtlı ısıtma sistemleri, doğalgaz ve kapalı devre gibi çok çeşitli alanlarda kullanılan genleşme tankları, özellikle sıcak su tesisatlarında tercih edilir. Elektrikle çalışan tüm sistem kontrollü bir şekilde işlev görür. Bu sistemler, iş gücünden yüksek ölçüde tasarruf etmenize olanak tanır. Aynı zamanda enerjiden de büyük ölçüde tasarruf sağlayan sistemler, her ölçekten yapıda kullanılabilir. Yakıt beslenmesi konusunda kontrol altına alınan genleşme tankları, basınç kriterleri göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir. Hidrofor tankı olarak da sektörde işlev gören bu ürünler özellikle kazan dairelerinde kullanılırlar. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Genleşme Tanklarının Kullanım Alanları

Küçük kapasiteli cihazlarda direkt olarak entegreli bir şekilde sahip olabileceğiniz genleşme tankları kat kaloriferi ve kombi gibi araçlarda tercih edilirler. Akışkanın oluşturduğu basıncın emilmesi amacıyla tercih edilen bu sistemler açık ve kapalı tip olmak üzere temelde ikiye ayrılırlar. Açık tip olarak işlev gören genleşme tankı modelleri atmosfer basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Kapalı olarak tercih edilen genleşme tankları ise diyafram ve balon membranlı olarak tercih edilirler. Diyafram membranlı olarak tercih edilen bu ürünlerde sacın su ile teması sağlanır. Balon membranlı olan modellerde sacın su ile teması bulunmaz.

Genleşme Tanklarının Kullanıldığı Alanlar


Sıvı yakıtlı ısıtma sistemleri ve doğalgaz sistemlerinde tercih edilen genleşme tankı modelleri ile kazanın anında ısınması sağlanır. Sıcaklık artışı tehlikesinin bulunmadığı bu sistemler en çok tercih edilen modeller arasındadır. Azot gazı basılarak işlevsel hale getirilen bu sistem korozyona sebebiyet vermez. Bu ürünlere ulaşmak için ilgili online siteleri tercih edebilirsiniz. Ortalama 8 yıla kadar dayanabilen bu tanklar, bakımsız kaldıklarında çok daha büyük problemlerin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle tankların periyodik bakımlarının aksatılmaması gereklidir. s